SAUS Glasshuset 11.03.2010 kl: 19.00
Sakliste
1. Godkjenne innkalling og sakliste
2. Valg av møteleder, referent, samt 2 til å underskrive protokoll
3. Årsmeldinger frå hovedstyret og undergrupper
4. Regnskap for 2009
5. Handlingsplaner og budsjetter for 2010
6. Vedtektsendring
7. Familiekontingent, lovstridig ordning
8. Fastesette kontingent for 2011
9. Valg
10. Utmelding av Norges Håndballforbund
Vel møtt!
I samarbeid med
Sak 1 – Godkjenne innkalling og sakliste
Forslag til vedtak: Godkjent
Vedtak:
Sak 2 – Valg av møteleder, referent, 2 til å underskrive protokoll
Vedtak:
Sak 3 – Årsmeldinger frå hovedstyret og undergrupper
Styret har i 2009 bestått av:
Leiar: Knut Omar Storsveen
Nestleiar/Anleggsleiar: Morten B. Johansen
Sekretær: Runar Kolsrud
Kasserar: Bjørn Storrø
Materialforvaltar: Anne Dyve
Tur & trim: Ann Stensrud
Økonomi/arrangement ubesatt
Undergruppeleiarar:
Allidrett: Gro Merete Holde
Ski: Oddvin Sørbøen
Handball: Anne Grethe Strand Aamodt
Fotball: Hallgeir Hovdet
Friidrett: Kim Tronrud
Nokon mindre idrettar har ikkje eigne undergrupper, men har kontaktar som ordnar det praktiske. Dette er innebandy (Morten Bellika Johansen), dametrim (Gro Merete Holde, Jannice Dahlen), turkarusell (Tove S. Haugen, Marit S.Brustad, Anne Grethe S. Aamodt), Idrettsmerke (Anne Dyve), Willy Ensink har leia symjetreninga vi arrangerer saman med flyktningtjenesta.
Hovudstyret har vore samla 9 gonger dette året og har handsama 129 saker. Vi har nytta lærarrommet på SAUS som møtelokale. Dei fleste undergruppeleiarane har vore med på styremøta.
Det var 575 som betalte medlemskontingenten for 2009. Dette er ein auke på ca. 35 frå 2008.
Idrettsregistreringa ble gjennomført innanfor fristen.
Bagn Idrettslag har meldt seg inn i Norges Sykkelforbud. Interimstyret i sykkelgruppa består av: Emil Dahl Listerud (leder), Per Arne Ellefsen, Mikael Fremgård, Egil Moen, Anne Lene Lundene (fysak)
Samarbeidsavtalene med Bygger`n Bagn, Valdrestunet Matsenter, Expert Stensrud Elektro AS er vidareført. I tillegg er Statoil er med på draktsponsing til fotball som før. Bagn Sport har og ei redusert avtale, den omfattar ikkje fotball.
Vi fekk fornya samarbeidsavtala med Link Bingo på Fagernes.
Mikael Fønhus var ”primus motor” for revyen ” Ein ny vår” som vart ein suksess, både publikumsmessigt og økonomisk. Ca 600 personar såg dei tre forestillingane, og dette ga eit overskot på ca 60000,-. Kreativ Videoproduksjon v/Kjell Einar Kana filma og produserte dvd av revyen. Det vart eit bra produkt som vi solgte ca 100 eks av.
Samarbeidet med Norsk Kommuneinfo om å gi ut ein turgaid vart også eit fruktbart tiltak, ca 100000,- vart vår del. Samarbeidet med Per Arne Ellefsen (Norsk Kommuneinfo)
har vore framifrå.
Vi arrangerte medlemsmiddag i oktober. Ca 30 var på tilstellinga. Før medlemsmiddagen hadde vi eit foredrag av Frode Kyvåg. Meget interessant, ca 35 stk var på dette foredraget.
Bagn Idrettslag ansatte våren 2009 dagleg leder i 40 % stilling. Jørn Damslora fekk denne jobben.
Dagleg leder er godt i gang med å lage ei håndbok som vil lette arbeidet i for ildsjeler i laget.
Det vart gjennomført fleire dugnad på Fossvang i år også. Vi fekk gjort mykje men det er meir att. Garderobeanlegget på Fossvang er ferdigt. Arbeidet med kontor til dagleg leder (3. etg) er i gang.
Paul Bakken har slutta som web-redaktør på bagn.no dette året. Han har gjort ein god innsats og Bagn IL takkar for samarbeidet. Bjørnar Li har overtatt det tekninske, mens Anne Dyve står for det redaksjonelle.
Takk for eit flott idrettsår i 2009!
Knut Omar Storsveen Runar Kolsrud
Leder sekretær
Årsmelding – anleggsansvarlig
For å unngå kritiske spørsmål, samt å bygge opp egen tilfredshet, så unnlater jeg å ta med det som skulle vært gjort men som ikke ble gjort. Jeg tar kun med det som er gjort J
Fossvang:
– Garderoben på Fossvang er 95% ferdig.
– Møterom og kontor i penthousen er 80% ferdig.
– Trappegangen og garderoben i 2.etg er malt (og gulvet skal males)
– Grusbanen har fått mye ny masse som toppdekke (utbedring etter flommen 07)
– Kuleringen er på plass igjen.
– Gjerdet rundt gressbanen er reparert.
– Trær mot Begna er ryddet.
– Gjerde mot veien ved isflata er satt opp.
– Isflata har fått ny masse og er rettet opp.
For øvrig:
– Sykkelorienteringskart med 14 poster er på plass.
– Innkjøp traktor til hoppbakken, pris ca. 80 000 kr
– Den gamle traktoren brukes til isflata.
– Innkjøp tråkkemaskin Leirskogen, totalpris 350 000 kr, Bagn ILs andel 150 000 kr
– Bidrag innkjøp tråkkemaskin Åsemyra, 100 000 kr
Vedlikehold / drift:
– Gressbanen var mye i bruk også i 2009. Ballbingen har avlastet gressbanen for småspill. Banen er i god stand. Vanning ble gjort med reserveanlegget p.g.a. vanntilførsel til hovedanlegget var gravd over (ble reparert på høsten).
– Isflata var i bruk fra desember 2008 til mars 2009.
– Skileik på Haugajordet ble preparert fra desember 2008 og ut mars 2009.
– Lysløype på Leirskogen ble preparert gjennom et samarbeid med Tonsåsen opptreningssenter.
– Hoppbakken var preparert og i god stand fra desember 2008 og ut mars 2009.
– Bagn IL klipte gressområder på Vangen.
Dugnadsvirksomheten ble gjennomført som både åpne dugnader og lagvise oppgaver. Erfaringen med å gi alle fotballag spesifikke oppgaver var relativt vellykket i og med at 7 av 9 lag gjorde sine oppgaver. De åpne dugnadene var det lite oppmøte på med unntak av den siste i september (etter ganske krasse skriv…)
Morten Bellika Johansen
Årsmelding – materialforvalter
Dette året har det vært investert i en del utstyr til gymsalen, primært med tanke på allidretten. Utstyr som kan nevnes er trampoline, 3,5 m rullematte, 3 ordinære gymnastikkmatter, medisinballer, 3 løpestiger samt småting som erteposer/hoppetau etc.
Sykkelorientering er en nysatsing hos oss, og følgelig er det handlet inn orienteringsposter og – klyper, samt noen få T-skjorter til deltakerne.
En kompressor er kjøpt inn da den forrige forsvant fra Fossvang. Ett dobbelt vaffeljern er kjøpt inn og skal ha base på Fossvang i fotballsesongen og på Leirskogen i skisesongen. 2 håndballmål er innkjøpt til gymsalen. 2 isskraper til isflata.
25 BAGN IL treningsdresser er bestilt i høst. Jeg nevner at disse koster pr. stk. kr. 1508,- + moms + trykk av BAGN IL og 4 sponsorer kr. 235,-. Egenandelen på kr. 950,- bør økes neste år.
Det selges sporadisk BAGN ILs fleece-genser, 26 stk i år, á kr. 150,-. Vi har fortsatt en del str. S og M igjen på lager. De markedsføres ikke, men etterspørres iblant.
Fotball: Ingen lag har fått nytt draktsett i år, men jentelaget fikk nye shortser. For øvrig går det mye penger til baller.
I kjelleren på SAUS er det fortsatt lagret mange skipar til utlån og sammen med ungdomsskolen har vi også skisko. Dette har vært utlånt til innvandrere i forbindelse med skiskole og til skoleelever. For øvrig utlånt i svært liten grad.
En skriftlig oversikt over idrettslagets utstyr og lagerplass er fortsatt under utarbeidelse, men langt fra komplett.
Anne C. Dyve
Årsmelding – friidrettsgruppa
Friidrettsgruppa fungerer ikke som ”fullverdig” undergruppe av idrettslaget. Gruppa har ikke eget styre. Undertegnede oppfatter seg selv som kontaktperson for gruppa og inn mot den delen av miljøet som driver løping og kondisjonstrening. Vi driver ikke med de tekniske friidrettsøvelsene.
Vi har god kontakt med Valdresalliansen, som er ”overbygningen” til alle friidrettsgruppene i Valdres. Det er Valdresalliansen som bl. a. står bak friidrettsstevnene på Blåbærmyra der vi hvert år deltar med både utøvere og funksjonærer. Disse har også egne treninger for tekniske øvelser. Valdres Langløparlag ble startet i 2008. Valdres Langløparlag er ikke registrert i Norges Friidrettsforbund, men fungerer som en overbygning for løpere i Valdres over 12 år. Trener er Tor Erik Nyquist. Roar Aamodt og undertegnede er støtteapparat.
Vi har noen utøvere som har deltatt i ett eller flere løp på friidrettsstevner, i gateløp eller terrengløp. I 2009 har dette vært Endre Aamodt, Even Sæteren Hippe og Martin Stensæter. Endre har vært særdeles aktiv og har deltatt i mange løp i sesongen med veldig gode resultater. Det er ikke lite dette laget har oppnådd av resultater i 2009:
1. Norgesmester i terrengløp – 15 åringer (Endre).
2. 1. og 2. plass i Birkebeinerløpet for ungdom (Endre nr. 2).
3. 1. og 2. plass Norgesstatistikken for 15 åringer i hhv. 10 og 5 km (Endre). Alle løpere er inne blant de 10 beste i sine klasser på Norgesstatistikken.
4. Norgesmester stafett 1500 m bane for juniorer.
5. Flere topplasseringer i friidretts-, terreng- og gateløp i løpet av sesongen.
Det er flere yngre som banker på for neste sesong slik at rekrutteringen synes å gå greit. Rekruttering under 12 år bør skje gjennom barneidretten lokalt eller gjennom Valdresalliansens treninger på Blåbærmyra.
Friidrettsgruppa har ikke eget budsjett. Vi krever ikke aktivkontingent eller har andre ”egenproduserte” inntekter. Likeledes belastes ikke kostnader utover medlemskapet til Norges Friidrettsforbund.
Gruppa utarbeider heller ikke handlingsplan utover at vi har som målsetting å delta på flere løp og stevner i løpet av de kommende sesonger. Treningsopplegg og planer legges innenfor rammene til Valdres Langløparlag.
Vi ser det som viktig at Bagn IL opprettholder sitt medlemskap i Norges Friidrettsforbund. Dersom dette ikke opprettholdes blir løperne nødt til å melde seg inn i et av de andre idrettslagene i Valdres for å få delta på stevner.
Kim Tronrud
Årsmelding – sykkel
Sykkelgruppa har hatt 4 møter (2 i forbindelse med kongsvegtrippelen).
Gruppa har bestått av Jørn Damslora (Rittleder kongsvegrittet), Emil Listerud, Egil Moen, Jarle Heiene og Mikael Fremgård.
Det er foreløpig registrert mellom 20-30 mer eller mindre aktive sykelister i Bagn IL.
I forbindelse med Pro Tour Valdres etappen ”Helvete i Sør”, ble det lørdag 6 juni arrangert sykkelritt for barn og unge i Bagn sentrum. Sammen med grilling og andre leiker/aktiviteter ble dette en artig dag for de aller minste, samt at alle var med å heiet frem slitne sykelister gjennom Bagn sentrum og opp til mål ved Reinli skole.
Lørdag 8. august ble Kongsvegrittet arrangert for første gang på Veståsen.
Dette var et prøveritt, og selv uten stor og tung annosering var det 35 deltagere som gjennomførte turrittet.
Ellers har (Jørn) sykkelorienteringskartet kommet på plass med poster og en mengde løypealternativer på Bagn vestås og ytre deler av Hedalen.
Emil Listerud
Denne rapporten gjelder i hovedsak siste halvdel av 2009 sesongen, da det var lederskifte på sommeren.
Vi var 9 damer som reiste på allidrettskurs i september. Oppland idrettskrets holdt kurset, Bagn IL dekket kurs og opphold, og vi damene ble inspirert og motivert. Dette gjorde at høstsesongen ble lettere å gå i møte, da vi var mange til å dele på øktene. Det ble satt opp to instruktører på hver gruppe, en med hovedansvar og en som støtter og assisterer. Det kjøres tre uker med de samme instruktørene på den samme gruppen. Dette har visst seg å være positivt både ift at barna blir kjent med oss voksne, samtidig som det er lettere å justere opplegget som blir prøvd ut. Det er da en gruppe ute, en i svømmehallen og en i gymsalen. Etter tre uker bytter vi. Instruktørene synes det er morsomt å ha allidrett og da er mye oppnådd.
Tidligere har de to yngste årskullene (gruppene) hatt økt fra 17.00 -18.00 mens det eldste kullet (gruppen) har trent fra 18.00-19.00. Fra høsten kjørte vi alle tre gruppene fra 17.00- 18.00. Dette møtte positive tilbakemeldinger fra mange foreldre, spesielt de som har barn i flere av kullene. Men mange synes fortsatt at allidretten er for tidlig på ettermiddagen.
Det er 42 betalende barn i aldersgruppen 4-9 år, så vi favner mange. Det er også lagt inn i planen at vi skal ha et allidrettstilbud hele sesongen i 2009/2010. Det har tidligere vært ski i stedet for allidrett i skisesongen, men nå blir disse tilbudene kjørt parallelt.
18. september hadde vi Hedmark teater på besøk hvor de hadde forestillingen Linus og sirkusfuglene. Det var Bagn IL og allidretten som sto for organiseringen rundt. Og det viste seg igjen at det var godt å ha flere og spille på. Dessverre var det bare 32 betalende, så med 40 % til Hedmark teater og leie av gymsal ble det ikke det helt store overskuddet.
10. desember ble det arrangert nissemarsj i stedet for allidrett. Vi tente fakler, gikk i tog og spiste pepperkaker og drakk gløgg. Barna virket til å kose seg og de fikk godtepose frato nissejenter. Det var mange frivillige som stilte opp og det ble et vellykket arrangement. Planene legges allerede for neste år.
Gro Merete Holde
Årsmelding – innebandy
Vår 2009:
Det var ikke noe ungdomstilbud denne våren. Undertegnede har verken lagt pinner eller køller i kryss for å videreføre tilbudet etter at Sander ga seg. Stammen av ungdommer som var med var også blitt eldre og mange var etter hvert flyttet fra bygda pga studier.
”Trailertrim”-gruppa var i aksjon med jevne mellomrom med ca. 10 spillere.
Høsten 2009:
Fortsatt ikke noe ungdomstilbud.
”Herreavdelingen” har hatt fast trening hver mandag. Det har vært ca. 10-12 stykker med. Man kan dog kritisere denne aktiviteten for å undergrave det lokale næringsliv. Det er grunn til å tro at slitasjen på baderomsvektene bygda rundt er redusert betydelig. Dermed forsvinner en del av markedsgrunnlaget for bedriftene som driver med salg av slikt. Likevel bygger det også opp omkring Bagn ILs sponsorer da salgskurven for ananasringer har overgått selv de mest optimistiske prognoser.
Morten Bellika Johansen
Årsmelding – handballgruppa
Ledere/trenere: Anne Berit Thorsrud Lid
Anne Grethe Strand Aamodt
Vi har vært heldige å fått hjelp av og til med treninga. Amanda Marie Hagadokken og Endre Aamodt har stilt opp og vært et friskt pust i trenerstaben.
Håndballgruppa startet opp igjen høsten 2009 etter å ha ligget nede ett par års tid. Vi har hatt ett lag med i 10-årsklassa i den lokale Valdresserien. Det har vært med både jenter og gutter på laget (11 jenter og 4 gutter), i alt 15 spillere.
Vi har hatt trening ei gang i uka og kamper i Valdreshallen annenhver uke.
Vi har fått nye innendørsmål i gymsalen, noe som gjør treninga lettere og mer moro.
Håndballgruppa har også investert i nye baller.
Det har vært moro med håndball i Bagn igjen, og vi satser på at dette aktivitetstilbudet vil fortsette fremover.
Anne Grethe Strand Aamodt
Årsmelding – skigruppa.
Styret i skigruppa har bestått av: på valg
Oddvin Sørbøen Leder 2011
Bård Sørumshaugen Sportslig leder 2010
Anne Dyve Styremedlem 2010
Arnt Magne Stensæter Styremedlem 2011
Gudmund Sørbøen Styremedlem 2011
Egil Moen Ansvarlig hopp 2010
Vi arrangerte 10 klubbrenn, 6 på Leirskogen, og 4 på Åsemyra sammen med de andre idrettslagene. 3 av rennene på Leirskogen var langrennscross med egen premiering. Det var hinder man måtte bøye seg under, slalomporter, hopp og kuleløype. Dette var meget populært for store og små. Disse rennene kalte vi Telenor karusell renn, og fikk da nye startnr, start og målseil og egne premier til alle som var med, sekk og buff fra Telenor. Totalt var det 89 forskjellige deltakere på åres klubbrenn. Man måtte delta på 5 renn for å få premie i klubbcupen Klubbmesterskapet ble som vanlig arrangert med fellesstart på Høgemyr og målgang på Ellingsæter. I forbindelse med klubbmesterskapet arrangerte vi skisportens dag, der vi hadde fått kjørt opp en bakke hvor vi hadde satt opp forskjellige hinder, laget en kuleløype og et hopp. Vi hadde salg av pølser og brus. Etterpå var det premieutdeling inne på Ellingsæter
Vi var medarrangører på et kretsrenn på Åsemyra, dessverre med færre deltakere en vi hadde på klubbrenn! Vi arrangerte Valdresstafett på Leirskogen sammen med de andre lagene i Sør Aurdal. Begge arrangementene gikk fint for seg.
Vi har tre-fire løpere som er med i Valdres Ski. Valdres Ski er en organisasjon som består av alle klubber i Valdres, og som gir et treningstilbud, både helgesamlinger og de gjennomfører for to treningskvelder hver uke for de ivrigste løperne over 12 år.. På kretsrenn har de stilt opptil 7 deltakere fra Bagn. Endre Aamodt og Even Sæteren Hippe har dessuten deltatt på Ungdommens Holmenkollrenn og andre landsrenn med gode resultater. Endre og Even, samt Øyfrid Sørumshaugen og Martin Stensæter har også oppnådd gode resultater i Nordea Cup, som er en det samme som World Cup, men geografisk begrensa til Oppland. Even ble kretsmester i sprint, og er nå godt inne blant de ti beste i landet i sin klasse!
Vi har også hatt deltakere med på turrenn med gode resultater.
Når det gjelder egne treninger for de eldste har det vært skitrening en dag i uka fra i høst. Dette er det Bård Sørumshaugen og Roar Aaodt som stod for. Oddvin Sørbøen har hatt skileik for de yngste en dag i uka. Jørn Damslora og Anne Dyve har hatt noen treningsøkter med innvandrere på ski. Dette blir også gjentatt denne vinteren.
Det har blitt kjøpt inn løypemaskin til skianlegget vårt på Leirskogen. Med god økonomisk hjelp fra Leirskogen Utmarkslag og private bidrag, i tillegg til idrettslagets innskudd har løypekvaliteten blitt hevet betydelig, og dermed også bruken. Lysløypa har blitt breddet og planert slik at man kan få kjørt løyper tidligere. Lysløypa har også blitt forlenget med 300 m.
Det har dukket opp flere personer som er villige til å ta i et tak, og sprer positivitet rundt seg. Dette sammen med bedret løypekvalitet gjør at vi i skigruppa ser positivt på skiinteressen fremover. Det må dessverre nevnes at vi har hatt en utfordring med en grunneier. Dette har begrenset litt den positiviteten som har vært i våre ildsjeler, men vi håper den ballen nå er lagt død.
HOPP: Det ble arrangert 4 klubbrenn i hopp, samt 2-3 treninger i uka, der har det vært med 8-12 stk fra egen klubb pluss 7-10 gjestehopper deltakere totalt. Vi har også arrangert et renn i Valdreskarusellen og et kretsrenn i hopp og kombinert, der langrennet foregikk på Haugajordet. Totalt 40 deltakere.Fikk gode tilbakemeldinger fra kretsen.
I sommer har vi gjort en del arbeid med bakkene. Og anlegget fremstår som meget bra. Vi er veldig glad for at idrettslaget investerte i firehjulstrekk traktor. Dette har lettet arbeidet enormt.
Oddvin Sørbøen
Årsmelding – Fotball
Styret har bestått av: Leder Hallgeir Hovdet
Kasserer Silje Langerud Skaro Dokken
Sportslig leder Odd Henning Wilhelmshaugen
Sekretær Kenneth Madsstuen
Styremedlem Torstein Øyhus
Møter: I 2009 har fotballgruppa hatt 3 styremøter med til saman 24 saker. På desse møtene ha trenere og oppmenn kunne ha vert med, men det har vert noko varierande oppmøte. Det vart også halde eit møte den 06.01.10 der dagleg leiar hadde kalla inn alle fotballgruppa, trenere og oppmenn etter det siste styremøte. På dette møte var følgjande på sakslista:
1) Endringene i vedtekter.
Hovedstyret ønsker vedtektsendringene fordi vi kan redusere en del på antall verv og fordi vi ønsker å ta konsekvensene av innføring av materialforvalter. (materialforvalter er et relativt nytt verv.)
(Kort fortalt hva endringene medfører)
– vedtektsendringene medfører at undergrupper slik vi kjenner dem i dag blir borte. Valgkomiteen til idrettslaget velger dermed leder av undergruppene, og disse lederne rekrutterer folkene de trenger for å drifte sin idrett.
– for fotballgruppen velges det en nestleder med ansvar for terminlister, banebruk og dommerutdanning og dommeroppsett.
– den enkelte oppmann blir i større grad ansvarlig for økonomien til sitt lag.
– årsmøtet i fotballgruppen blir borte
– «styret» i fotballgruppen vil heretter bestå av leder og den vedkommende får med seg + nestleder.
2) Økonomifordeling pr lag
– Kostnadsoverslag pr lag blir lagt fram (Se vedlegg)
– Forslag til inntektsbringende forslag og fordeling av dem (vedlagt)
3) Fordeling av arbeidsoppgaver i nytt styre.
– sekretærfunksjonen foreslås lagt til lillegutt.
– oppmannskurs organiseres av oppmann med lengst erfaring eller en frivillig oppmann i samarbeid med daglig leder.
4) Håndboken til idrettslaget
Det jobbes med en håndbok for idrettslaget. Den er ment å hjelpe den enkelte ildsjel i organiseringen av sine oppgaver.
5) Breddedefinisjonen til Bagn il.
Det jobbes med en avklaring for bruk i håndbok. Forslag til vedtak legges fram for dere til diskusjon. Vedlagt.
6) Eventuelt. Har dere spørsmål til daglig leder eller hovedstyret så kom gjerne med dem. Får jeg dem på mail litt før møtet kan jeg også komme med svar på vanskelige spørsmål J
I tillegg har det vert 3 møter med dei andre laga i Valdres når det gjaldt G16 laget og det som skjedde rundt det. Samt at det vert halde 2 møter om samarbeid rundt J19 laget til Valdres FK, og at kretsen hadde kalla inn alle lag i Valdres til 2 møter når det gjaldt samarbeid og ungdomsfotballen.
I 2009 har vi hatt 157 spillere med smått og stort, og stilte med følgjande lag i seriespill:
Senior Herrer:
Trener: Magne Dølveseter ass. Geir Ståle Bjørnstad
Oppmann: Torstein Øyhus
– 34 stk. har vert innom laget og der 17 stk. har betalt – fast og god stamme på 15 stk. – sportsleg nest beste på våren og dårlegast laget på hausten
Smågutt: G14
Trener: Ørnulf Dyve / Roar Nerli
Oppmann: Ørnulf Dyve / Roar Nerli
– 17 spillere – vant vårsesongen i pulja si og nr. 4 på hausten – våren rundt Lillehammer og hausten rundt Gjøvik – fornøyd med sesongen – fin gjeng, mange som har lyst. Bra å komme ut i kretsen –
Lillegutt: G12
Trenere: Ørnulf Dyve / Roar Nerli
Oppmann: Ørnulf Dyve / Roar Nerli
– 10 spillere – 7`er lag – trening med G14 – svert gode prestasjonar
Minigutt: G10
Trenere: Sindre Johansen
Oppmann: Terje Evensen
Knøtt:
Trener: Jarle Kleven
Oppmann: Gøran Østgård
Jente: J19
Trenere: Frode Veglingsrud og Torstein Øyhus
Oppmann: Grete Moen og Hanne Bråten Haugrud
– Kun vårsesong med 7`lag– 4 reiste til Valdres FK – handlingsplanen – fungerer dårleg må følgje denne betre (sjå på satsning) – dårleg behandling – negativ holdning rundt laget – kan ordne dette tidlegare må ta dette opp med kretsen – skjedde alt for fort – samarbeid med andre klubbar er løysningen – tidleg avklaring – Valdres FK kjem seint inn (tidspunkt) – dårleg støtte frå styre til jentene – sjå bredde foilen til Jørn (kom med kommentarer)/ holde breidde i klubben – må få utvikling på høgare nivå – moglegheit/ klare linjer/ konkrete saker – viktig med kommunikasjon
Småjente: J14
Trenere: Aslak Brustad og Marit Brustad (hjelpetrener)
Oppmann: Ann Helen Haugen og Steinar Dokken og Heidi Smedsrud
– 16 stk 2 7èr lag – redusert kampar på haustsesongen – kom seint i gang på hausten, midt på tabellen vår og haust –
Lillejente: J12
Trenere: Emil Vidar Dahl og Bård Sørumshaugen
Oppmann: Jan Rustøe og Hege Kristin Haugrud Heiene
Minijente: J10
Trener: Bodhild K. Dyve
Oppmann: Anne Grethe Aamodt
Dommerlister – vart sendt ut til alle oppmenn og trenere. Hadde eit dommarkurs på våren med våre unge dommere, der Johnny Fjeld var instruktør. Sleit med å få dei unge til å delta, fordi mange syns at slike kurs er kjedelige. Dommarane har vore flinke til å møte opp på kampene ”sine”. Styre har ikkje fått så mange klagar.
Denne sesongen har vi hatt to klubbdommarar, der Kenneth Dokken er blitt oppnemnt til ny autorisert kretsdommar. Må få med fleire dommarar opp på rekrutteringskurs.
DnbNor cupen: I år hadde vi også med lag i denne cupen, totalt 11 lag.
Norway Cup: Småjente- og småguttlaget deltok også i år. Smågutt kom til b-sluttspill, møtte tøff motstand. Også småjentene kom til B-sluttspill og det var fornøyde spillere.
Grus- og grasbanen: Starten for alle lag begynte på grus, medan grasbanen vart tatt i bruk frå rundt den 15. mai. Grasbanen blir godt brukt ved at det har vert mange kamper der. Banen har vert bra den, for det har ikkje vert mange klager i år. Klagene har vert at graset på banen kunne ha vært klippet litt bedre i blant.
Trenerforum: I handlingsplanen har det stått som mange andre år at vi skulle prøve å få dratt igang trenerforum der alle trenarane kunne samlast for å utveksle erfaringar. Det vart ingen samlingar i år. Etter møte med kretsen var alle lag samde i at trenere frå alle lag bør samlast før sesongen for utveksle erfaringar.
Handlingsplanen: I handlingsplanen for fotballgruppa vart det lagt opp til at trenere/oppmenn skulle kunne få kursing for å øke kompetansen. Det er blitt sendt ut ein del informasjon om aktuelle samlingar, men det er ikkje blitt sendt nokon frå fotballgruppa i år då dette ikkje passar for alle, og at det vert halde samlingar langt borte.
Sone-/ talentsamlinger: vi har fortsatte med å sende spillere på sonespill. Men vi må vera strengare med utvalget av spillere då dette kostar. Kretsen reiser med ein del her.
Materialforvaltar og Anleggsleder: har fungert bra. I år har alt kjøp av utstyr gått gjennom Anne, og laga har fått ting dei treng. Må til neste sesong gå igjennom utstyret for å sjekke om det er noko vi må kvitte oss med, og evt. supplere. I tillegg må ein sjå på om det er nok kampballar til kvart lag. Samt at vi må sjå til at alle lag får komplette drakter for neste år. Materialforvaltar og anleggsleiar har vert med på 2 fotballmøter.
Inntektsbringande tiltak til fotballgruppa var følgjende:
– Aktivkontigent i 2009:
Knøtt kr. 250.-
Til og med lillejente/gutt kr 300.-
Til og med småjenter/gutter kr. 400.-
Øvrige spillere under 20 år kr. 500.-
Senior over 20 år kr. 700.-
Her vart det redusert noko inntekter då J19 kun kunne stille med lag på våren. Det var avklara med styre på forhånd. Desse summane må nok justerast til neste sesong, då det vil bli sett opp eitt oppsett for inntekter av dagleg leiar som kvart lag må få inn.
– Grenda cup/Fotballens dag:
– Dette vart i år styrt gjennom dagleg leiar, men vi i styre hadde fått oppgaver som vi gjennomførte.
– Kiosk: Kiosken har vert oppe denne sesongen. Foreldre har byttet på å stå vakt etter at Silje har laga ei vaktliste. Dette må vi også få til neste sesong. Då må alt vera klart til sesongstart. Kiosken kan ha eit større potensiale på inntektssida. I tillegg må alle vera flinke til å melde i frå om endringar av kamper, for så igjen å bli lagt ut på bagn.no – slik at man kan ha moglegheit til å få med seg kampenderingar – og da enderingar for de som skal stå i kiosken.
– Dugnad på rakafisken: Her kunne fotballgruppa hatt moglegheit til å fått mange vakter, men kun seniorlaget stilte 5 stk. vakter frå 18.00-01.30 på fredag 06.11.09, samt med 2 stk. vakter frå 10.00-17.00 på laurdag 07.11.09. For dette får fotballgruppa inn rundt 4000.-. Her har vi ein utfordring med å få med fleire til neste år, slik at vi kan få inn meir dugnadspenger. Med oppsettet frå dagleg leiar, så vil det bli avklara på eit tidleg tidspunkt på kva lag som må stille opp på dugnad.
– Dugnad: Seniorene har fått inn litt på dugnad ved varetelling. Dette er noko vi må få inn meir på til neste sesong eller evt. andre tiltak.
– Sponsor/ reklameskilt rundt banen: Dette er ordna gjennom dagleg leiar.
– Avslutning for fotballen vart halde fredag 03.12.09 kl. 18.00
Vi tok kr. 25.- pr. stk i inngang med gratis servering av pølse, saft til dei unge og kaker og kaffe til voksne. Vi fekk hjelp av 3 foreldre på kjøkkenet, – det var 109 betalande med smått og stort og det var bra oppmøte av foreldre, – vi hadde invitert Kai Erik ”baja” Rundbråten og Mato Grubisic frå Valdres FK, og det vart halde straffespark konkurranse på ”baja”, noko som var populært og der det var mange som deltok. 3 stk vart premiert med premier av supportereffekter (lue og sjerf) frå Valdres FK – KLAM ved Kasper Dyve, Lars Fønhus, Andreas Dyve og Morten Nerli spilte til underholdning. – loddsalg gikk unna og det var bra med premier sponsa av butikkar i Bagn, premieutdeling til spillerne med hjelp av ”baja” og Mato, i tillegg vart det gjeve roser til trenere. Det var dårleg oppsluttning til oppryddinga.
Styre vil takk alle som har bidrage til at 2009 har blitt eit fint fotball år, og håper at det kan bli ei like spennande år i 2010.
Hallgeir Hovdet
Årsmelding – Turkarusell
Turkarusellen er et samarbeid mellom Begnadalen IL, Hedalen IL, Bagn IL og Sør-Aurdal Kommune.
Det er Anne Grethe Aamodt, Marit Sundvold Brustad og Tove Slettebråten Haugen (kontaktperson) som har vært ansvarlige for turmålene i øvre delen av Sør-Aurdal. Vi har hatt ansvaret for å legge ut Turkarusell -folderen og bøker på Bjødalskampen, Fiskebufjellet, Makalaus, Langebergsvarden, Barnefeten, Bagnsbergat`n, Kverviljuvet, Brattrudsvingen, Storsvingen og Kjellerknatten. Brattrudsvingen, Storsvingen og Kjellerknatten er nye turmål i 2009. Turmålene har vært godt besøkt av både bygdefolk og turister med flest besøkene på Bjødalskampen og Bagnsbergat`n.
De som har 10 turer eller mer er med i trekningen av årets friskus. ”Karusellåret” går fra 15.10-14.10. Trekningen er felles for hele Sør-Aurdal.
”Sør-Aurdal friskusen 2009” ble Ingunn Dokkebakke. Premien er et rosemalt fat med påskriften ”Sør-Aurdal friskusen 2009” og vedkommendes navn.
I tillegg er det trukket ut 10 stk som har fått t-skjorter med påskrift ”Bruk beina i Sør-Aurdal”.
Tove Slettebråten Haugen
Årsmelding – Dametrimmen
Dametrimmen har vist seg å være et tilbud mange damer liker. Vi har ikke vært oppe i samme antall damer på en kveld som i første sesongen, men til gjengjeld har vi hatt en langt mer stabil gjeng. Det har også vært mange nye innom, og det som er flere nyinnflyttede damer som finner veien til SAUS på onsdager. Dette er veldig positivt, og viser at jungeltelegrafen og litt markedsføring fører frem.
Siden det er lagt opp en plan for hvilke aktiviteter de ulike kveldene skal inneholde, ser det ut til at hver og en finner sin(e) favoritter. Vi har fått flere frivillige å spille på som bidrar med stavgang, aerobic og skyggeboksing ved siden av det mer ordinære programmet med styrke, utholdenhet, ballspill og lek. Det at vi er flere som bytter på å ha trimmen gjør det mer variert og lystbetont.
Svømmehallen er blitt brukt mye mer denne sesongen enn tidligere, spesielt etter sommeren. Dette er damer som ikke har vært aktive inne i gymsalen, men som synes svømmehallen er et godt alternativ. Synd at den stadig er ute av drift, men slik er det.
Det har vært en del snakk rundt Friskis og Svettis tilbudet som skal komme på Bagn i januar. Morsomt å høre at mange sier de vil benytte dette tilbudet ved siden av dametrimmen, og ikke i stedet forJ
Gro Merete Holde
Forslag til vedtak: Hovedstyre godkjent, Anlegg godkjent, Materiell godkjent, Friidrett godkjent, Sykkel godkjent, Barneidrett godkjent, Innebandy godkjent, Håndball godkjent, Ski godkjent, Fotball godkjent, Turkarusell godkjent, Dametrimmen godkjent.
Vedtak:
Sak 4 – Regnskap 2009 med revisjonsberetning (eige vedlegg på årsmøte)
Forslag til vedtak: Godkjent
Vedtak:
Sak 5 – Handlingsplanar og budsjetter (hovedstyre og undergrupper)
Handlingsplan – hovedstyret
Innen årsmøtet i 2011 har vi
– gjennomført organisasjonsendringene på en slik måte at alle ildsjeler vet hva de skal gjøre, uten at dette har medført noen negative konsekvenser for våre aktive.
– gjennomført arrangementsprogrammet for 2010 på en effektiv og måte.
– på plass en inntekts- og arrangementsgruppe.
– planlagt og lagt til rette for en minneverdig feiring av 100 års jubileet.
– på plass en anleggsgruppe.
– økt kompetansen hos våre aktivitetsledere.
– styrket Bagn.no som informasjonskanal.
– gjort årshjulet til et fullgodt arbeidsverktøy.
– sortert og sikra Bagn IL sitt arkiv.
– laga og offentliggjort et arrangementsprogram for 2011.
– arrangert en fagkveld med påfølgende middag for våre ildsjeler.
– styrket lavterskeltilbudene.
– realisert de anleggsutbyggingene vi har fått støtte til.
– en oversikt over støtteordninger vi kan benytte oss av.
– kommet godt i gang med en håndbok på nettet.
Innen årsmøtet i 2013 har vi
– et styre som legger de store linjene mens grasrota gjennomfører aktivitetene
– 4 ”etablerte” helger som trekker mange folk til Sør-Aurdal.
– gjort Fossvang til et område som aktiviserer alle.
– balanse i regnskapet utelukkende gjennom bygdeutviklende aktiviteter og støtteordninger.
– rutiner for å integrere våre nye landsmenn og andre innflyttere i vårt lokalsamfunn.
– jevnlige møter med våre samarbeidspartnere om utviklingen av vårt lokalsamfunn.
– flerårige avtaler med våre samarbeidspartnere.
Handlingsplan – anleggsleder
Fossvang:
– Fullføre garderobeanlegg
– Fullføre møterom og kontor i 3.etg.
– Male gulv i trappegang
– Løsning på høyttaleranlegg og stadionur
– Søppelrom
– Lage utebenker
– Ballfangernett mot Begna
– Sand i lengdegrop
– Lysanlegg på grusbane og isflate
– Kum i elva til vanningsanlegg, få hovedanlegget i drift
– PARKANLEGG
– Vurdere løsninger for kioskdrift
Grov tidsplan:
Fossvang drift:
– Banemester fra 1.mai til 1.okt
– Vask av garderobe/do, hvem??
For øvrig:
– Skileikanlegg på Leirskogen
– Skileik på Haugajordet (avtaler, evt. lys, benker, søppelkasser)
– Videreføring av sykkelorienteringskartet med nye poster
Når |
Hva |
Detaljer |
Mars |
Anleggsgruppe på ca. 5 personer dannes. | |
|
Isflate holdes i live så lenge det går. |
|
|
Hoppbakke, Haugajordet, Leirskogen prepareres så lenge som mulig. |
|
April |
Banemester ansettes fra 1.mai til 1.okt. |
1.pri: Magne D. |
|
Fullføre garderobeanlegg, kontor, møterom, gang |
|
|
Klargjøre grusbanen, gressbane |
Reparer målene, klippere inn – skuter ut |
|
Lysanlegg grusbanen, isflata |
|
|
Planlegging av sommerprosjektene: Parkanlegg, sykkelorienteringskart, toppdekke, sykkelstier |
Parkanlegg: Ta kontakt med FAU Bagn, FAU saus, DKM |
Mai |
Klargjøre sandvolleyballbanen. |
Ola T. |
|
Klargjøre gressbanen/vanningsanlegg |
Bruk elever til raking av banen.Vedlikehold/rep. av vanningsanlegg |
|
Sette i stand lengdegropa |
Sand, grus i tilløp, satsplanke |
|
Oppstart parkanlegg |
|
|
Ballfangernett mot Begna |
Stolper |
8.mai |
ÅPEN DUGNAD på Fossvang. |
Klargjøring for sommersesongen |
Juni/juli |
Vedlikehold gressbanen |
|
|
Bygge søppelrom |
|
|
Kum i elva |
|
Aug |
Trimme kratt og kjerr i hoppbakke, sykkelløype Fossvang |
|
Sept |
Innetider |
Både gymsal og Fossvang, delegeres til materialforvalter evt. andre. |
|
Haugajordet, klargjøring |
Evt. avtale med Vold, evt. lys, evt. benk |
|
Hvem legger is/brøyter skøytebanen + brøyter grusbanen? |
Håvard/Geir Heine?? |
Okt |
Stenge gressbanen |
Sette på plass mål, skilt, traktorklippere |
|
Vinterklargjøre Fossvang |
Ta ned volleybanen, rydde søppelstativ, |
|
Avklare hvem som kjører skiløyper (Leirskogen, Haugajordet Fossvang). |
|
Nov/des |
Administrativt arbeid |
Evt. søknader, tippemidler |
|
|
Framtidsplaner |
Jan |
Administrativt arbeid |
Skrive rapport foregående år,handlingsplan neste år, budsjett |
|
|
Lage instruks for nestemann!! |
Handlingsplan – materialforvalter
JANUAR |
|
FEBRUAR |
|
MARS |
|
APRIL |
|
MAI |
|
JUNI |
|
JULI | |
AUGUST | |
SEPTEMBER |
|
OKTOBER |
|
NOVEMBER |
|
DESEMBER |
I tillegg kommer jevnlig
Anne C. Dyve
Handlingsplan – Sykkel
Sykkelgruppen har som mål å gjennomføre for sesongen 2010:
Emil Listerud
Målet for 2010 sesongen må være å fortsette i samme stil som forrige sesong. Vi som er instruktører samles igjen for å fordele økter og planlegge resten av vårsesongen, samt begynne på planen for høstsesongen. Håper på å få sendt en ny gruppe foreldre på allidrettskurs til høsten. Flere aktive foreldre gir gjerne flere aktive barn.
Det er også lagt inn i planen at det blir nissemarsj i november/desember.
Gro Merete Holde
Handlingsplan innebandy 2010 (vår 2010-høst 2010-vår 2011)
Hovedmål: Fortsatt aktivitet for ”herreavdelingen”, eventuelt stimulere til en ”Avdeling 2” da antallet pr.avdeling bør være maks.12.
Øvrige målsetninger:
Optimistisk målsetning: Få på plass en ny ungdomsgruppe.
Realistisk målsetning: Være på konstant utkikk etter en ildsjel som kan dra i gang en ny ungdomsgruppe (13 år ++)
Framtidig, og særdeles optimistisk, målsetning: Kurse trener for ungdomsgruppa.
Morten Bellika Johansen ansvarlig for administrasjon og tilrettelegging av tilbudene.
Morten Bellika Johansen
Handlingsplan – handballgruppa
I vårserien 2010 har vi ett lag med i 10-årsklassa med blanda lag, jenter og gutter.
Til høsten håper vi at vi kan få til både ett lag i 10 årsklassa og ett lag i 12 årsklassa i den lokale Valdresserien. Begge lagene blir da blanda lag med både jenter og gutter.
Dette er avhengig av at vi får ledere/trenere for begge lag.
I og med at det ikke er innendørs håndballhall her i Sør-Aurdal ser vi at dersom spillere ønsker å fortsette med håndball etter endt 12 årsserie, må de bli med på lag ellers i Valdres som har tilbud til trening i hall.
Anne Grethe Strand Aamodt
Handlingsplan – skigruppa
Vi er midt i sesongen, og handlingsplan for neste sesong blir ikke lagt før denne sesongen er over. Men det som er sannsynlige punkter å jobbe med for oss er:
Evaluere årets samarbeid med Begna og Begnadalen. Vi har nå felles klubbcup, med renn annenhver uke Åsemyra-Leirskogen. Dette har fungert bra og er nok noe vi vil fortsette med.
Fellesrenn med Hedalen: Her må noe gjøres for å få det til å komme løpere fra Hedalen, ikke bare funksjonærer.
Permanent tidtakerbu på Leirskogen
Fortsette med skitreninger i alle aldre. Hvordan skal vi holde på ungene lengere enn vi klarer i dag? Komme i enda tettere dialog med foreldre
Tidspunkt klubbrenn
Ferdigstille skileikanlegg på Leirskogen
Lys på Haugajordet
Kursing av trenere. I mars vil det bli siste del av aktivitetskurs som noen damer var på i høst. Nå dreier det seg om ski, og kurset er åpent for alle som vil. Kurset blir 24 mars på Leirskogen.
Avtaleklarering grunneiere på Leirskogen
Ellers de årlige arrangementene våre; VM-stafett, kretsrenn hopp/kombinert og langrenn, Ellingsæterrunden, klubbrenn og klubbmesterskap
Oddvin Sørbøen
1.
Innledning/visjon
Bagn IL er et idrettslag der bredde står i fokus. Med dette menes at vi skal forsøke å aktivisere flest mulig gjennom ein allsidig aktivitet og et mangfold i anleggssatsingen.
Ingen betalende medlemmer kan nektes å delta i Bagn IL sine aktiviteter grunnet nivå eller ferdigheter, men aktivitører er i sin fulle rett til å la oppmøte og treningsiver danne grunnlaget for uttak til konkurranser. Som et breddeidrettslag mener Bagn IL at fravær fra trening grunnet annen idrettslagsaktivitet er gyldig fravær dersom aktivitørene er informert på en tilfredsstillende måte. Idrett i konkurransesesong bør prioriteres foran idrett utenfor konkurransesesong.
Bagn IL ser ingen motsetning mellom breddeidrett og det å fremme folkeskikk. Glede, humør, støtte, oppfølging og godt miljø er stikkord som skal være ledende for det som skjer i klubben – på og utenfor banen. Det forventes derfor at både utøvere og aktivitører gir de berørte beskjed i god tid om de ikke møter til avtaler. Likeledes forventes det at utøvere som ønsker å forlate Bagn IL sitt tilbud gjør dette på et tidspunkt som ikke rammer klubben eller de andre utøverne mer en nødvendig. Bagn IL forventer også at være aktivitører henter inn utøvere på tidspunkt ikke påfører moderklubben unødvendige kostnader eller andre belastninger. Utøvere som forlater Bagn IL sitt breddetilbud på en ryddig måte for å finne større sportslige utfordringer skal ønskes lykke til og støttes. Bagn IL forventer at våre aktivitører står for fair-play og tar ansvar dersom utøvere eller andre representanter for klubben utøver dårlig oppførsel.
2.
Overordnet mål
Bagn IL skal ha eit overordna mål å ta vare på ”bredden”. Vi ønsker også å følgje opp våre spillere med talent og potensiale for vidareutvikling slik at dei skal få moglegheit til prøve seg på eit høgare sportslig nivå. Dette skal i kvart enkelt tilfelle behandles av styre i fotballgruppa. Følgjande er då viktig:
•Alle skal føle seg velkommen, respektert i klubben og ha samme rett til å være med, gutter, jenter, unge, eldre, friske og handikappa. Det same er våre ”nye landsmenn”.
• Betre samarbeid med andre klubbar, og bryting av ”bygdegrenser”. Dette er utfordringar som vi må ta og skal lykkes med.
• Få flest mulig til å holde på med aktivitet lengst mulig.
• Alle skal ha eit tilbod – uavhengig av kjønn og ferdigheitsnivå.
• Få til eit større engasjement hjå foreldre
3.
Sportslige mål
I 2010 vil vi stille med følgende lag i serien:
Senior Herrer (11`er lag i 5. div.), Smågutt G14 (2 stk. 11`er lag), Lillegutt G12 (7`er lag), Minigutt G10, Knøtt, Småjente J14 (7`er lag), Lillejente J12, Minijente J10 (5`er lag)
Og med følgjande trenere/oppmenn:
Trener/Trenere: Oppmann:
Ann C. Wold
Jan Rustøe Steinar Dokken
Henning Dokken
Fotballgruppa vil fortsette arbeidet med å skaffe oppmenn/trenere der dette manglar. (skjer i desse dagar). I tillegg skal Bagn IL ha eit samarbeid med Aurdal/Leira der 4 spelarar skal vera med på G16, samt eit samarbeid med Begnadalen og Hedalen der 6 spelarar skal vera med på J16. Her skal Aurdal/Leira og Begnadalen ha hovudansvaret for laga.
Når det gjeld cupar og turneringar så er det obligatorisk at alle lag fram til G14/J14 deltar på DnbNor cupen, medan det er kun G14 og J14 som får delta på Norway cup som tidlegare.
Som nemnt i tidlegare sesongar så er Norway cup eit stort og kostbart arrangement. Dette må evaluerast etter kvar sesong om lag skal delta i denne turneringa, eller om det er andre alternativ. Men Norway cup er like mykje ein opplevelse for dei voksne som for dei unge.
4.
Kompetanseheving/ Rekruttering
Ønsker å auke kompetansen på trener sida. Det er her moglegheit å sende trenarane på kurs hvis det skulle vera noko som er aktuelt. I tillegg kan ein ha trenerforum der trenerne samlast for utveksle erfaringar, eller ved å innhente andre trenarar utanifrå til å halde trenersamlingar/ -forum. Her må vi jobbe med få til eit betre samarbeid med kretsen og/eller Valdres FK.
I tillegg ønsker vi at ledere og styremedlemmer skal få sjansen til å øke kompetansen ved å sende dei på kurs som er aktuelle for fotballgruppa. Detter er med velsignelse og støtte frå idrettslaget.
Kvart år er det vanskeleg å få klubbdommarar som kan dømme i alle aldersbestemte klasser. Kan her bli ein utfording å få dommarane til 11`er kamper. Fotballgruppa må få rekruttert fleire klubbdommarar i eigne rekker, samt å få dei opp eit nivå til å bli rekruttdommarar ved å sende dei på dommarrekrutterings kurs. Vi må halde dommarkurs på et tidligere tidspunkt slik at det ikkje blir tett inntil seriestart. Vi må finne ein dato, som må inn i årshjulet. I tillegg er det viktig å gi dommer(ane) riktig oppfølging og veiledning. Her må trenere/ oppmenn vera flinke til å gi tilbakemelding etter kamp, både positivt og negativt.
Når det gjelder rekruttering av spillere, så er det viktig at vi gjør ein god jobb så tidleg som mogleg og tenke langsiktig. I tillegg må vi gjøra Bagn IL til ein attraktiv klubb til å spille i ved å gi eit tilbud til alle. Samt å integrere fleire av våre nye landsmenn. For å utvikle spillere kan man «sjonglere» med spillere oppover i aldersgruppene innad i klubben. Eller at vi inngår samarbeid med andre klubbar, slik at dei spillarane med mest/størst potensiale kan ”hospitere” for vidare utvikling. Det er då sportsleg leiar, dei involverte trenerane, spilleren og foreldre som må vurdere om ein skal ha spelar fast opp på lag over eller «sjonglere» mellom to lag (sosiale relasjonar).
Ved å sende spillere til talent-/ sonesamlingar, så må vi be trenerarar/oppmann om å prioritere og kun melde på spillere som utpregar seg/har potensiale til utvikle seg mest mogleg. Dette pga. at kretsen tar seg godt betalt for desse tjenestene. I tillegg vart det i 2009 laga ein sportsplan som laga bør følgje og vidare utvikle.
5.
Foreldreengasjement:
Rekruttering kan skje ved at det kjem meir informasjon ut frå idrettslaget, og at ein sett meir pris på dei som engasjerer seg/ har verv i idrettslaget. Det er her viktig at ein har felles sosiale samlingar/treff/arrangement. Vidare har vi følgjande punkt som må vera prioritering:
6.
Inntektsbringande tiltak
Som innteksbringande tiltak vil fotballgruppa oppgi følgjande tiltak:
1. Aktivkontigent
2. Div. dugnader og/eller andre tiltak ved å støtte opp om arrangement til idrettslaget for å få inn interne overføringar
3. Kiosksalg – Vi ønsker då å få til kveldar med mange kampar og stor aktivitet, og med mange foreldre. Av dette meir salg. I tillegg gjøre tiltak for å auke inntektene, her kan vi blant annet vurdere av å auke prisane eller å få til eit større utvalg på varar.
4. Må få på plass fleire reklameskilt rundt banen, slik at fotballgruppa kan få inn sponsor- penger på desse.
5. Søke om div. støttemidlar frå Kretsen og evt. andre tilskuddsordningar. Kan her hente ut midlar på leder-, trener- og klubbutvikling.
6. Danne tippelag og selge tippebrev/ -andeler
7. Dugnad på rakafisken
8. Arrangere fest på Fossvang, vår/høst 2010.
9. Få til fleire forskjellige aktivitetar på fotballavsluttninga.
10. Må gi kvar lag ein fast sum som dei må få inn.
7.
Markedsføring av fotballgruppa
Markesføring av fotballgruppa kan vi nok bli betre på ved at vi vert flinkare til å bruke nettsida bagn.no. Kvart lag vil få i oppdrag å legge inn kamprapport og resultat.
8.
Økonomi
Når det gjelder den økonomiske siden, henviser eg til vedlagt budsjett for 2010.
9.
Evaluering
Hovudmål for sesongen er å komme gjennom sesongen med alle påmeldte lag. I tillegg må ein få økonomien i balanse så tidleg som mogleg. Då ser vi om vi kan sende lag på cuper og turneringar.
Etter sesongslutt/ medio november må styre i fotballgruppa sette seg ned saman med trenere og oppmenn for å evaluere sesongen. Her må det evaluerast om det skal vera eit fullstendig fotballstyre (som i dag) eller om ein skal gå for eit redusert styre (leder, sportsleg leder, dommarkontakt og med trenere/ oppmenn som styremedlem). I tillegg må ein komme fram til kor mange lag som skal påmeldast til kretsen, samt kven som kan vera trenere/ oppmenn til for kvart lag i fotballsesongen 2011. Ein må her også sjå på om ein må samarbeide med andre klubbar for å få til lag. Her vil nok kretsen også komme inn i bilde, ved at det blir kalt inn til felles møte med andre lag i Valdres.
Til slutt er det viktig at vi har ein fotballgruppe som er lojale mot styrer/ledelse i Bagn IL og følgjer dei vedtak som blir gitt, og ikkje går sine eigne vegar.
Hallgeir Hovdet
Dametrimmen vil få et mer variert treningstilbud enn tidligere. Ved siden av Marianne Dølven som har hatt aerobic med oss tidligere også, er Anja Berg kommet til i løpet av 2009 sesongen. Hun har tidligere jobbet som instruktør på et fitnessenter i Tyskland og bidrar med gode, harde og riktige treningsøkter. I den sammenheng har idrettslaget gått til innkjøp av 15 stepkasser, slik at også step kan være et av tilbudene vi gir. Anja har sagt seg villig til å kjøre step hver tredje uke fram til sommeren, og det ble mottatt med stor glede blant damene. Jannicke Dahlen og undertegnede skal ha styrke, utholdenhet, ballspill og lek innimellom også denne sesongen.
Vi kommer til å ta tidlig sommerferie i år, har dametrim ut april, siden det var veldig få som møtte opp på slutten vårsesongen i fjor. Satser på å starte opp igjen i begynnelsen av september og håper og kunne komme med samme tilbudene da. Krysser fingrene for at svømmehallen snart blir i orden igjen.
Gro Merete Holde
Forslag til vedtak handlingsplaner:
Hovedstyre godkjent, Anlegg godkjent, Materiell godkjent, Sykkel godkjent, Barneidrett godkjent, Innebandy godkjent, Handball godkjent, Ski godkjent, Fotball godkjent, Dametrimmen godkjent.
Vedtak:
Budsjettsammendrag
Administrasjon
Anlegg
Sykkel
Fotball
Ski
Håndball
Trim/Barneidrett/Friidrett
Forslag til vedtak budsjetter:
Som forslag
Vedtak:
Sak 6 – Vedtektsendring
VEDTEKTER FOR BAGN IDRETTSLAG.
Stiftet 5.mars 1911
Vedtatt den 05.03.1911 med senere endringer senest av dato 11.03.2010
Godkjent av idrettsstyret den……..[i]
§ 1 FORMÅL.
Lagets formål er ved samarbeid og kameratskap å drive idrett i sunne former, organisert i Norges Idrettsforbund og Olympiske og Paralympiske komite.[ii]
Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.
§ 2 ORGANISATORISK TILKNYTNING.
Laget er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Oppland Idrettskrets. Laget er tilsluttet de særforbund som lagets årsmøte bestemmer. Laget hører hjemme i Sør-Aurdal kommune, og er medlem av Sør-Aurdal idrettstråd.[iii]
Laget er selveiende og frittstående med utelukkende personlige medlemmer.[iv]
Reglene i NIFs lov kapittel 1, 2, 10, 11, 12, 13 og 14 gjelder idrettslaget uavhengig av hva som måtte stå i idrettslagets egen lov.
§ 3 MEDLEMMER.
Enhver som innordner seg lagets og overordnede idrettsmyndigheters lover og bestemmelser, kan bli tatt opp som medlem.[v] For øvrig plikter ethvert medlem til å overholde Norges Idrettsforbund, dets organisasjonsledds og medlemmers, samt lagets lover og bestemmelser.
En søker kan ikke tas opp som medlem uten at økonomiske forpliktelser til andre organisasjonsledd og medlemmer i NIF er gjort opp. Medlemskap i laget er først gyldig og regnes fra den dag første kontingent er betalt. Opptak av nytt medlem skal straks føres inn i medlemsprotokollen, samt idrettens nasjonale elektroniske medlemsregister i tråd med retningslinjer gitt av idrettsstyret. [vi]
§ 4 KONTINGENT.
Kontingenten betales forskuddsvis, og størrelsen fastsettes hvert år av årsmøtet. Medlemmer under 17 år betaler en lavere kontingent.
Medlemmer som skylder kontingent for mer enn ett år, mister sine rettigheter og kan av styret strykes som medlem i laget. Strykes et medlem, kan det ikke tas opp igjen før skyldig kontingent er betalt.
Andre avgifter/egenandeler kan kreves for deltagelse i lagets aktivitetstilbud.
§ 5 STEMMERETT OG VALGBARHET.
For å ha stemmerett på lagets møter må et medlem ha fylt 15 år, ha vert medlem minst 1 måned, og ikke skylde laget kontingent. (Jfr. NIFs lov § 2-5)
Ingen kan møte eller stemme med fullmakt, jfr. NIFs lov § 2-9.
Alle medlemmer som har stemmerett og som ikke er arbeidstaker i laget, er valgbare til tillitsverv i laget, og som representant til ting, eller møte i overordnet idrettsorganisasjon. Spiller/utøver med kontrakt og medlemskap i laget kan derimot velges som representant til ting eller møte i overordnede organisasjonsledd. Medlemmer som skylder kontingent har ikke stemmerett, er ikke valgbar og kan ikke være representant ting eller møte i overordnet organisajsonsledd. Medlem som skylder kontingent for mer enn ett år, kan av styret strykes som medlem av idrettslaget.[vii] Hvis medlemmet, ved forfall skylder 2 års kontingent, skal medlemskapet bringes til opphør ved strykning fra idrettslagets side. Strykes ett medlem, Kan det ikke tas opp igjen før skyldig kontingent er betalt.
§ 6 TILLITSVALGETS GODTGJØRELSE.
Tillitsvalgte kan motta et rimelig honorar for sitt arbeid, samt refusjon for faktiske utgifter, inkludert tapt arbeidsfortjeneste. Utgifter til godtgjørelse og refusjon for faktiske utgifter skal fremgå av lagets budsjett og regnskap.
§ 7 KJØNNSFORDELING
Ved valg/oppnevning av representanter til årsmøte/ting, samt medlemmer til styre, råd og utvalg mv. i NIF og NIFs organisasjonsledd skal det velges kandidater/representanter fra begge kjønn.
Sammensetningen skal være forholdsmessig i forhold til kjønnsfordelingen i medlemsmassen, dog slik at det skal være minst to representanter fra hvert kjønn i styre, råd og utvalg mv. med mer enn 3 medlemmer. I styre, råd og utvalg mv. som består av 2 eller 3 medlemmer skal begge kjønn være representert. Varamedlemmer teller ikke med ved beregningen av kjønnsfordelingen.
Idrettsstyret[1] kan når det foreligger særlige forhold gjøre unntak fra denne bestemmelsen.
§ 8 INHABILITET.[viii]
Tillitsvalgte, oppnevnte representanter og ansatte er inhabil til å tilrettelegge grunnlaget for en avgjørelse eller til å treffe avgjørelse:
a) når vedkommende selv er part i saken
b) når vedkommende er i slekt eller svogerskap med en part i oppstigende eller nedstigende linje eller i sidelinje så nær som søsken
c) når vedkommende er gift med eller er forlovet eller samboer med en part
d) når vedkommende er leder for eller har ledende stilling i eller er medlem av styret i et selskap som er part i saken
Likeså er tillitsvalgte, oppnevnte representanter og ansatte inhabil når andre særegne forhold foreligger som er egnet til å svekke tilliten til vedkommendes upartiskhet, blant annet skal det legges vekt på om avgjørelsen i saken kan innebære særlig fordel, tap eller ulempe for vedkommende selv eller noen som vedkommende har nær personlig tilknytning til. Det skal også legges vekt på om inhabilitetsinnsigelse er reist av noen part.
Inhabilitetsspørsmålet avgjøres av det aktuelle organ.[ix]
Inhabilitetsreglene får ikke anvendelse dersom det er åpenbart at den tillitsvalgte eller ansattes tilknytning til saken eller partene ikke vil kunne påvirke vedkommendes standpunkt og at idrettslige interesser ikke tilsier at vedkommende bør vike sete.
Er en overordnet inhabil, kan avgjørelse i saken heller ikke treffes av direkte underordnet i samme organisasjonsledd.
Med part menes i denne bestemmelsen tillitsvalgte, oppnevnte representanter og ansatte som en avgjørelse retter seg mot eller som saken ellers direkte gjelder.
§ 9 STRAFFESAKER.
For alle straffesaker gjelder NIFs lov kapittel 11 og 12. (NIFs Straffebestemmelser)
§ 10 ÅRSMØTE.
Lagets høyeste myndighet er årsmøtet som holdes hvert år mellom 1.1 og 1.4. Årsmøtet innkalles av styret med minst 1 måneds varsel, [x] (Jfr. NIFs lov § 2-8) direkte til medlemmene og/eller kunngjøring i pressen, eventuelt på idrettslagets internettside. Forslag som skal behandles på årsmøtet må være sendt til styret senest 2 uker før årsmøtet. Fullstendig sakliste og andre nødvendige saksdokumenter med forslag må være tilgjengelig for medlemmene senest 1 uker før årsmøtet.
Alle lagets medlemmer har adgang til årsmøtet. Årsmøtet kan invitere andre personer og/eller media til å være tilstede, eventuelt vedta at årsmøte kun er åpent for medlemmer.
Lovlig innkalt årsmøte er vedtaksført dersom det møter ett antall medlemmer som minst tilsvarer antall styremedlemmer. Dersom årsmøte ikke er vedtaksført kan det innkalles til årsmøte på nytt uten krav om minimumsdeltakelse.
Ingen har mer enn en stemme.
På årsmøtet kan ikke behandles forslag om lovendring som ikke er oppført på saklisten senest 2 uker før årsmøtet. Andre saker kan behandles når 2/3 av de stemmeberettige på årsmøte vedtar det, ved godkjenning av saklisten.
§ 11 LEDELSE AV ÅRSMØTET.
Årsmøtet ledes av valgt dirigent. Dirigenten behøver ikke være medlem av laget.
§ 12 ÅRSMØTETS OPPGAVER.
Årsmøtet skal:[xi]
1. Godkjenne de stemmeberettigede.
2. Godkjenne innkallingen, sakliste og foretningsorden.
3. Velge dirigent, sekretær[xii] samt 2 representanter til å underskrive protokollen.
4. Behandle lagets, inklusiv undergruppenes årsmeldinger
5. Behandle lagets, inklusiv undergruppenes regnskaper i revidert stand[xiii]
6. Behandle innkomne forslag og saker
7. Fastsette kontingenten
8. Vedta undergruppenes og lagets budsjett[xiv]
9. Behandle idrettslagets organisasjonsplan
10. Foreta følgende valg:
a) – leder og nestleder/anleggsleder
b) – sekretær, kasserer, materialforvalter, leder inntekt/arrangement gruppa, et styremedlem[xv] og en vararepresentant.
c) Øvrige valg i hennhold til årsmøtevedtatt organisasjonsplan,[xvi] jfr. § 11 – 9
d) – to revisorer med vararepresentanter, hvorav en er på valg hvert år.[xvii]
e) – representanter til ting og møter i de organisasjoner laget er tilsluttet.
f) Valgkomité på minimum 3 personer, hvorav en er på valg hvert år
g)a)Velge ledere i Bagn IL sine undergrupper, samt nestleder i fotballgruppen.godkjenne de valgte gruppestyrer, (valgt av gruppeårsmøtene)
g) .
Alle verv har en varighet på 2 år. Unntatt fra dette er valgkomiteen der varigheten er 3 år. Valgene gjelder for to år, bortsett fra valgkomiteen.
Leder, sekretær, leder av inntekt/arrangement gruppa , materialforvalter, leder fotballgruppen, leder sykkel og leder barneidrett velges i partallhvert år, nestleder, kasserer, ett styremedlem , leder ski, leder innebandy, leder friidrett og nestleder fotball velges i oddetallandre året.
Leder og nestleder velges enkeltvis. De øvrige medlemmer til styret velges samlet. Deretter velges varamedlemmene samlet, og ved skriftlig valg avgjøres rekkefølgen i forhold til stemmetall.
Valgene skjer etter bestemmelsene i NIFs lov § 2-11.
Arbeidstaker innen et organisasjonsledd er ikke valgbar til verv i eget eller overordnede organisasjonsledd. En arbeidstaker i et allianseidrettslag eller lag organisert av allianseidrettslaget er ikke valgbar til verv i allianseidrettslag eller i lag organisert av samme allianseidrettslag. Tillitsvalgt som får relevant ansettelse i perioden plikter å fratre tillitsvervet. Idrettsstyret[2] kan gi dispensasjon.
Person som selv har samarbeidsavtale med organisasjonsledd, eller er styremedlem, ansatt i ledende stilling eller er aksjonær med vesentlig innflytelse i en juridisk person som organisasjonsleddet samarbeider med, er ikke valgbar til verv innen organisasjonsleddet. Begrensningen gjelder dog ikke for styremedlem oppnevnt av organisasjonsledd. Tillitsvalgt som får en slik samarbeidsavtale, styreverv, ansettelse eller eierandel i juridisk person, plikter å fratre tillitsvervet. Idrettsstyret kan gi dispensasjon.
§ 13 STEMMEGIVNING PÅ ÅRSMØTET.
Med mindre annet er bestemt skal et vedtak, for å være gyldig, være truffet med alminnelig flertall av de avgitte stemmene.
Valg foregår skriftlig hvis det foreligger mer enn ett forslag eller det fremmes krav om det. Bare foreslåtte kandidater kan føres opp på stemmeseddelen. Skal flere velges ved samme avstemming, må stemmeseddelen inneholde det antall forskjellige kandidater som det skal velges ved vedkommende avstemming. Stemmesedler som er blanke, eller som inneholder ikke foreslåtte kandidater, eller annet antall kandidater enn det som skal velges, teller ikke, og stemmene anses ikke avgitt.
Når et valg foregår enkeltvis, og en kandidat ikke oppnår mer enn halvparten av de avgitte stemmer, foretas bundet omvalg mellom de to kandidater som har oppnådd flest stemmer. Er det ved omvalg stemmelikhet, avgjøres valget med loddtrekning.
For å være gyldig må valg være gjennomført i henhold til NILs lov §§ 2 – 4 og 2 – 5.
Når det ved valg skal velges flere ved en avstemming, må alle for å anses valgt, ha mer enn halvparten av de avgitte stemmer. Dette gjelder ikke ved valg av vararepresentanter. Hvis ikke tilstrekkelig mange kandidater har oppnådd dette i første omgang, anses de valgt som har fått mer enn halvparten av stemmene. Det foretas så bundet omvalg mellom de øvrige kandidater, og etter denne avstemmingen anses de valgt som har fått flest stemmer. Er det ved omvalg stemmelikhet avgjøres valget med loddtrekning.
§ 14 EKSTRAORDINÆRT ÅRSMØTE I IDRETTSLAGET
Ekstraordinært årsmøte i idrettslaget innkalles av idrettslagets styre med minst 14 dagers varsel etter:
a) Vedtak på årsmøte i idrettslaget.
b) Vedtak i styret i idrettslaget.
c) Skriftlig krav fra 1/3 av idrettslagets medlemmer.
d) Krav etter vedtak i overordna organisasjonsledd: NIF eller idrettskrets.
Ekstraordinært årsmøte i idrettslaget skal bare behandle de saker som er angitt i vedtaket eller i kravet om innkalling av årsmøtet. Saksliste og nødvendige saksdokumenter skal følge innkallingen.
§ 15 STYRET.[xviii]
Laget ledes og forpliktes av styret som er lagets høyeste myndighet mellom årsmøtene.
Styret skal:[xix]
1. Iverksette årsmøtets og overordnede idrettsmyndigheters vedtak og bestemmelser.
2. Forestå lagets daglige ledelse og representere laget utad, herunder vareta lagets interesser ovenfor det offentlige gjennom Sør-Aurdal Idrettstråd.
3. Administrere og føre nødvendig kontroll med lagets økonomi i henhold til de for idretten til enhver tid gjeldende instrukser og bestemmelser. Fordele midlene til de enkelte grupper etter opptrukne planer og godkjente budsjett.[xx] Tilskudd fra det offentlige, inntekter fra ikke idrettslig virksomhet og lagskontingenten, disponeres av lagets styre, etter budsjett vedtatt av årsmøtet.
4. Utarbeide situasjonsanalyse. Oversikt over lagets situasjon.
5. Utarbeide langtidsmål for laget. Nødvendige tiltak, sette tidsrammer og foreslå ansvarlige.
6. Utarbeide arbeidsplan for laget. Gjelder for perioden som styret er valgt til å lede. Nødvendige tiltak, målsetninger, tidsrammer, ansvarlige.
7. Oppnevne etter behov komiteer/utvalg/personer for spesielle oppgaver og utarbeide instruks for disse.
8. Etter beste evne søke å løse lagets oppgaver, Jfr. § 1.
Styret skal holde møte når lederen bestemmer det eller et flertall av styremedlemmene forlanger det. Styret er vedtaksført når et flertall av styrets medlemmer er tilstede. Vedtak fattes med flertall av de avgitte stemmene. Ved stemmelikhet teller møtelederens stemme dobbelt. Over styremøter føres protokoll. Styrets oppgaver er fastsatt i instruks, Jfr. vedlegg A.
§ 16 GRUPPER/AVDELINGER – GRUPPESTYRER,
1. Har lagets årsmøte gjort vedtak om innmeldelse i særforbund, velges en gruppeleder på idrettslagets årsmøte. I fotballgruppen velges også en nestleder. Gruppestyret velges av leder og de som går ut av det aktuelle verv.
2. Guppens leder er medlem av idrettslagets styre, med et medlem av gruppen som personlig vara. Gruppestyret er ansvarlig ovenfor og idrettslagets styre, for gruppens økonomi.
3. Gruppestyret skal behandle alle faglige saker som gjelder gruppens idrettsgren. Det skal gjøre framlegg for lagsstyret om stevner, og stå for det tekniske arrangement. I idrettstekniske saker som bare vedrører gruppen, handler gruppen selvstendig.
Gruppestyret skal sørge for å få fram medlemmene til stevner, og hvis det er nødvendig, fungere som uttakningskomité, og sende rapport til lagsstyret.
4. Gruppeleder legger frem for årsmøtet, melding om gruppens virksomhet, deltagelse og plassering i stevner m.v.
5. For avdelinger/gruppers økonomiske forpliktelser hefter hele laget, og avdelinger/grupper kan ikke inngå avtaler eller representere laget utad uten styrets godkjenning.[1]
Har lagets årsmøte gjort vedtak om å opprette grupper, ledes hver gruppe av et styre på minst tre medlemmer etter gruppeårsmøtets vedtak.
Gruppestyret må minst bestå av leder, sportslig leder (nestleder) og økonomistyrer.
1.–Gruppestyret velges av gruppens årsmøte og skal godkjennes av lagets årsmøtet. For årsmøtet i gruppen, som skal avholdes før lagets årsmøte, gjelder bestemmelsene i §§9, 10, 11 og 12 så langt de passer.
Gruppens leder er medlem av idrettslagets styre, med et eller annet medlem av gruppestyret som personlig varamann. Gruppestyret er ansvarlig ovenfor gruppeårsmøtet og idrettslagets styre, for gruppens økonomi.
Gruppens årsmøte kan vedta tilleggskontingent til særformål innen gruppen.
Disse midlene disponeres av gruppestyret.
2.–Gruppestyret skal behandle alle faglige saker som gjelder gruppens idrettsgren. Det skal gjøre framlegg for lagsstyret om stevner, og stå for det tekniske arrangement. I idrettstekniske saker som bare vedrører gruppen, handler gruppen selvstendig.
Gruppestyret skal sørge for å få fram medlemmene til stevner, og hvis det er nødvendig, fungere som uttakningskomité, og sende rapport til lagsstyret.
Gruppestyret legger frem for årsmøtet, melding om gruppens virksomhet, detagelse og plassering i stevner m.v.
For avdelinger/gruppers økonomiske forpliktelser hefter hele laget, og avdelinger/grupper kan ikke inngå avtaler eller representere laget utad uten styrets godkjenning.[xxi]
§ 17 LOVENDRING.[xxii]
Endringer i denne lov kan bare foretas på ordinært eller ekstraordinært årsmøte etter å ha vært oppført på saklisten, og det kreves 2/3 flertall av de avgitte stemmer.
Lovendringer må godkjennes av idrettsstyret, og trer ikke i kraft før de er godkjent.
Idrettsstyret kan i forbindelse med godkjenning av underliggende organisasjonsledds lover, redigere disse slik at di ikke kommer i motstrid med bestemmelser i NIFs lov.
§ 17 kan ikke endres.
Lovendringer gjort av idrettstinget, som har konsekvenser for idrettslaget, trer i kraft umiddelbart.
§ 18 OPPLØSNING.[xxiii]
Oppløsing av laget kan bare behandles av ordinært årsmøte. Blir oppløsning vedtatt med minst 2/3 flertall, innkalles ekstraordinært årsmøte 3 måneder senere. For at oppløsning skal skje må vedtaket her gjentas med 2/3 flertall.
Sammenslutning med andre lag anses ikke som oppløsing av laget.[xxiv] Vedtak om sammenslutning og nødvendig lovendringer i tilknytning til dette treffes i samsvar med bestemmelsene om lovendring, jfr. § 17
I tilfelle oppløsning eller annet opphør av laget, tilfaller lagets eiendeler NIF, eller formål godkjent av Idrettsstyret.
Ved konkurs anses organisasjonsleddet som oppløst og mister således sitt medlemskap i NIF.
Ved konkurs gjelder reglene i konkursloven og dekningsloven.
Fotnoter:
Forslag til vedtak:
Som forslag
Vedtak:
Sak 7 – Familiekontingent, ei lovstridig ordning
Et idrettslagsmedlemskap er personlig. Det betyr at familiekontingent er ulovlig etter NIF sine vedtekter. Vi kan gi familierabatt. Ønsker vi å fortsette med det? Da må kontingentkravene omformuleres.
Forslag til vedtak:
Bagn IL opprettholder 300 kroner som makspris for familie
Vedtak:
Sak 8 – Fastsette kontingent 2011
Kontingenten har stått undra i noko år, men styret går for å halde den uendra.
Forslag til vedtak: Behaldes uendra
Vedtak:
Sak 9 – Val
Hovedstyret: Knut Omar Storsveen Leder gjennvalg
Morten B Johansen Nest/anleggsleder ikkje på valg
Oddrun Eid Olsen Kasserer ny
Runar Kolsrud Sekretær gjennvalg
Anne Dyve Materialforvalter gjennvalg
Ann Stensrud Tur & trim ikkje på valg
?? Økonomigruppe
Vara til styret: Mikael Sørbøen gjennvalg
Undergrupperleder: Ben ? Fotball ny
Oddvin Sørbøen Ski gjennvalg
Kim Tronrud Friidrett ikkje på valg
Emil Listrud Sykkel gjennvalg
Morten B Johansen Innebandy ikkje på valg
Tove S Haugen Tur-karusell gjennvalg
Gro Merete Holde Barneidrett ikkje på valg
Friidrett: Anne C Dyve Merkeansvarlig gjennvalg
Revisorer: Kari Hagadokken ikkje på valg
Berit Thorsrud gjennvalg
Vara revisor: Jostein Kamben gjennvalg
Anne Haugen Kolsrud ikkje på valg
Valgkommite: Odd Henning Wilhelmshaugen leder
Heidi Smedsrud ikkje på valg
Siv B Nybråten ny
Til orientering i fotball:
Sportslig leder: Odd Henning Wilhelmshaugen
Kasserer: Silje Skaro Dokken
Styremedlem: Kenneth Madsstuen
Styremedlem: Torstein Øyhus
Til orientering i skigruppa:
Sportslig leder: ??
Styremedlem: Merethe Lundene
Styremedlem: Egil Moen
Styremedlem: Arnt Magne Stensæter
Styremedlem: Gudmund Sørbøen
Forslag til vedtak: Valgkomiteens innstilling
Vedtak:
Sak 10 – Utmelding av Norges Håndballforbund
Bagn Idrettslag har for tida ingen aktivitet innen håndball. Skal vi slippe å betale kr. 4500,- i kontingent til Håndballforbundet må vi melda oss ut som eit årsmøtevedtak.
Forslag til vedtak:
Bagn Idrettslag meldes ut av Norges Håndballforbund i 2010.
Vedtak:
V
[ii] Navnet trer i kraft fra 01.01.2008.
[iii] Idrettslag kan bare være medlem av ett idrettsråd. Hvis et idrettslags naturlige område strekker seg over mer enn en kommune, avgjør lagets årsmøte ved lovvedtak hvilket idrettsråd det tilhører.
[iv] Personlige medlemmer betyr at idrettslaget ikke har anledning til å operere med andre typer medlemskap, som for eksempel familiemedlemskap og firmamedlemskap. Enten er man personlig medlem eller så er man ikke medlem. At det innføres familiekontingent er å anse som en rabattordning, og har ikke noe med selve medlemskapet å gjøre.
[v] Når det står «kan bli tatt opp som medlem» innebærer dette at ingen har krav på å bli medlem. Lovutvalget har uttalt at på bakgrunn av bestemmelsens tilblivelse, har et idrettslag rett til å avslå en opptakssøknad i helt spesielle tilfeller. I tilfelle tvist avgjør idrettskretsen om søkeren kan tas opp. Kretsens avgjørelse kan påklages for Idrettsstyret innen 14 dager etter at rekommandert melding er sendt berørte parter.
[vi] Bestemmelsen trer først i kraft når Idrettsstyret bestemmer det.
[vii] Skyldig kontingent må forstås å være manglende innbetaling i forhold til den betalingsfrist som styret har satt ved utsending av kontingentkrav. Skyldig kontingent for mer enn ett år må forstås slik at det kan foretas strykning etter ordinært årsmøte og når det er vedtatt kontingent for nytt driftsår. Lagene oppfordres til å innarbeide gode rutiner i forhold til strykning.
[viii] Teksten i denne § kan erstattes med: «For inhabilitet gjelder NIFs lov § 2-7.»
[ix] Inhabilitetsreglene gjelder ikke på årsmøtet.
[x] Minimumsfrist i forhold til NIFs lov § 2-8.
[xi] Dersom saklisten ikke fullføres, kan det innkalles til fortsettende årsmøte. Slik innkalling skjer på tilsvarende måte som for ordinært årsmøte, men eventuelt med kortere frist godkjent av årsmøtet. Fortsettende årsmøte kan bare behandle saker som var med i godkjent sakliste for årsmøtet.
[xii] Sekretæren(e) behøver ikke å være medlem i idrettslaget.
[xiii] Regnskap og budsjett for idrettslag som er organisert med grupper/avdelinger, skal omfatte henholdsvis regnskapene og budsjettene for disse, og skal følge oppsettet i Idrettens kontoplan. Dette følger av at grupper/avdelinger i et idrettslag aldri kan være egne juridiske og økonomiske selvstendige enheter, da laget ellers ikke lenger ville vært ett idrettslag. Henviser for øvrig til § 16 i lagets lov.
[xiv] Regnskap og budsjett for idrettslag som er organisert med grupper/avdelinger, skal omfatte henholdsvis regnskapene og budsjettene for disse, og skal følge oppsettet i Idrettens kontoplan. Dette følger av at grupper/avdelinger i et idrettslag aldri kan være egne juridiske og økonomiske selvstendige enheter, da laget ellers ikke lenger ville vært ett idrettslag. Henviser for øvrig til § 16 i lagets lov.
[xv] Organisasjonsplanen skal regulere idrettslagets interne organisering. Minimumsinnholdet i en organisasjonsplan er oversikt over tillitsvalgte i tillegg til styret og de andre lovfestede tillitsverv.
[xvi]Antall styremedlemmer og varamedlemmer fastsettes ved vedtakelse av loven, minimum 1 styremedlem og 1 varamedlem. Det er ikke noe i veien for at styremedlemmene kan velges til spesifikke oppgaver.
[xvii] Idrettslag med årlig omsetning på mer enn kr. 5.000.000,- plikter å ha engasjert revisor, jfr. NIFs lov § 2-17. Idrettslag som kommer inn under denne bestemmelsen må ta inn nytt punkt 10 i § 12: «Engasjere statsautorisert/registrert revisor til å revidere idrettslagets regnskap.» – og med tilsvarende forskyvning av neste punkt. Videre må § 12 (nytt) pkt 11 litra d) endres til: «Kontrollkomite på 2 medlemmer med 2 varamedlemmer.»
[xviii] Denne høyeste myndighet kan ikke, verken helt eller delvis, delegeres til andre organer/personer innen laget (det kan således ikke lovfestes at et «representantskap» eller lignende skal kunne overprøve styrets vedtak)
[xix] Dette er et minimum av hvilke oppgaver som skal tillegges styret. Det er ikke noe i veien for at det kan bestemmes at styret skal ha andre oppgaver i tillegg.
[xx] Se NIFs lov § 2-17.
[xxi] Dette innebærer bl.a. at det bare er idrettslagets styre (hovedstyre der laget har grupper/avdelinger med egne styrer) som kan foreta ansettelser, inngå sponsoravtaler, evt. andre avtaler som binder idrettslaget rent juridisk/økonomisk.
[xxii] Jfr. NIFs lov § 2-15, 2. ledd.
[xxiii] Jfr. NIFs lov § 2-16.
[xxiv] Ved sammenslåing skal eldste stiftelsesdato og klubbnummer for dette idrettslaget benyttes.
6. september 2024 0
31. mars 2024 0